Vad betyder Prepping och vad är en Prepper?

HOT-DEALS

Är du redo för en nödsituation eller naturkatastrof? Många människor, populärt kallade preppers, har förvandlat denna vana av beredskap till en livsstil.

Ordboken definierar prepping som:

“åtgärden eller processen att förbereda något, eller förbereda sig för något.”

Med ytterligare definitioner av:

“övningen att göra aktiva förberedelser för en eventuell katastrofal katastrof eller nödsituation, vanligtvis genom att lagra mat, ammunition och andra förnödenheter.”

Preppers har nyligen blivit ett populärt ämne. Även om många förlitar sig på ett komplext ekonomiskt system för att tillgodose våra behov, väljer vissa människor detta i olika grad. Dessa människor fokuserar istället på att producera många av de saker de behöver för att överleva och lagra dessa varor för eventuella framtida raster i vårt system.

Många människor börjar prepping på en låg nivå och sedan gå vidare till ökande nivåer av beredskap. Längs vägen, de finner att det finns en gemenskap av likasinnade individer med information, stöd, och vänskap att dela som den i SuperPrepper-nätverket. Vad är en prepper? Varför hör vi mer om denna subkultur? Det finns en stor variation i prepping samhället, och en hel del missuppfattning, så svaren är ofta överraskande.

Vad Är Prepping?

Enkelt uttryckt är prepping processen att förbereda sig för att överleva utan en komplex infrastruktur som den som finns i det moderna samhället. Termen “prepping” hänvisar ofta till att förbereda sig för livet under och efter en apokalyptisk händelse.

Hur får du dina mest grundläggande nödvändigheter, som mat och vatten med prepperbutik? Många av oss tas bort från hur dessa och andra varor produceras och transporteras på grund av modern teknik. En snabb vridning av kranen kan få dig rent, drickbart vatten. Du kan även välja vattentemperaturen! Mat av alla slag kommer från avlägsna platser för att kastas i en vagn och sedan ett skåp utan ytterligare tanke. Bokstavligen kan allt vi behöver för att överleva erhållas med ett kort.

De flesta moderna människor är beroende av ett brett utbud av tjänster och varor som håller upp vårt samhälle och se till att nödvändiga produkter anländer där de behövs. Vi antar att denna infrastruktur alltid kommer att finnas där för oss, att det aldrig kommer att finnas ett behov av att försörja oss själva under en kort tid.

Det har dock varit anmärkningsvärda tider även i modern historia när detta system har misslyckats. Även i USA har människor lämnats utan mat och andra nödvändigheter på grund av naturkatastrofer (se hur troligt du kommer att drabbas av en naturkatastrof). På andra områden bryts infrastrukturen på grund av politiska eller ekonomiska konflikter. Även om många antar att de aldrig kommer att möta sådana prövande tider, är möjligheten alltid närvarande.