Vad är ADSL-bredband?

HOT-DEALS

Vad är ADSL? Trots att Storbritanniens mest populära form av internetuppkoppling, de flesta människor inte vet vad det står för – eller hur det fungerar.

ADSL står för:

Asymmetrisk digital prenumerantlinje

ADSL bredband från Snorbilligt.se är en anslutning som tillhandahålls via hemtelefonlinjer. Openreach äger Storbritanniens fasta infrastruktur, så när du har en ADSL-anslutning måste du hyra din telefonlinje från Openreach. Om du redan har en befintlig telefonlinje läggs bredbandet till i paketet.

Openreach ägdes tidigare av BT, men ADSL-paket kan säljas av andra leverantörer än BT genom en process som kallas tillträde till accessnät (LLU). Detta innebär att en sekundär leverantör, till exempel Plusnet eller TalkTalk, lägger sin egen programvara i telefonväxlar och hyr linje och utbyte utrymme från Openreach.

Adsl är inte lika snabbt som bästa mobilt bredband eller för den delen vanligt bredband och erbjuder en tillförlitlig anslutning av hög kvalitet. Men om du bor långt borta från din telefonväxel, eller om kabeln har försämrats, då hastigheter kan sjunka dramatiskt.

Jämför alla våra bredbandserbjudanden – inklusive ADSL-paket – nu.
Hur fungerar ADSL-bredband?

ADSL är namnet på en bredbandsanslutning som fungerar via kopparledningarna på din befintliga telefonlinje. Eftersom det kommer genom Openreach telefonlinje nätverk – som de flesta hem redan är anslutna till – det är den mest populära typen av bredband som finns, helt enkelt för att det är så lätt att registrera sig till och kräver minimal installation i de flesta fall.

När ADSL-bredband installeras ansluts ett mikrofilter till din telefonanslutning. Detta skiljer frekvensen på telefonlinjen från bredbandsanslutningens frekvens. Det är den här enheten som låter dig surfa på webben medan du chattar på telefonen.

Nästan alla de stora brittiska bredbandsleverantörerna erbjuder ADSL-bredband. Vissa av dem tillhandahåller även bredband eller fiberbredband, men ADSL-bredband är det överlägset vanligaste. Nästan alla hem i Storbritannien kan nu få ADSL bredband, så oavsett om du bor i Skottland, Wales, Nordirland eller England, ADSL bredband är mycket sannolikt tillgänglig för dig.
Alternativ till ADSL

Inte intresserad av att ha en hemtelefonlinje hemma? Vill du inte betala linjehyra varje månad? Följande alternativ kan vara bättre alternativ för dig att tänka på:

Fiberbredband, som använder fiberoptiska kablar för att ge hastigheter så höga som 900 Mbps, beroende på var du befinner dig.
4G mobilt bredband använder mobiltelefonnät och erbjuder hastigheter på upp till 80 Mbps.