Vad är skillnaden mellan Marijuana och hasch?

HOT-DEALS

Vad är Marijuana?

Marijuana är växtmaterialet som härrör från cannabisplantan medan hasch kommer från det komprimerade hartset (vanligtvis felaktigt tros vara tillverkat av pollen) av blommorna i cannabisplantan. Både marijuana och hasch kan variera i typ, styrka och kvalitet.

Marijuana knoppar spilla ur gröna mason jar
Hur Marijuana Ursprung?

Marijuana kommer från torkade blad, blommor, frön och stjälkar av cannabisplantan. Vanligtvis kallas kruka, ogräs, Mary Jane, reefer, gräs, knopp, ganja och skunk, marijuana är vanligtvis grönaktig eller något grå i färg. Växtmaterialet röks regelbundet i leder, bluntar eller genom ett vattenrör (bong), eller det infunderas i mat eller drycker som kallas edibles. I och med 2014, National Survey on Drug Use and Health (NSDUH) rapporterade att över 22 miljoner Amerikaner (12 år och äldre) klassificerades som för närvarande missbrukar marijuana.

Det finns över 500 kemikalier i cannabis och mer än 100 cannabinoider (kemikalier som liknar THC), NIDAreports. Connoisseurs och kultivatorer av marijuana är avelsväxter för att komma med nya stammar av läkemedlet som rapporteras ha varierande effekter och smaker tillsammans med intervall av styrka och nivåer av THC. Andra droger kan också läggas till marijuana växtmaterial (kokain och heroin kan spetsas i marijuana leder, till exempel), vilket ökar de möjliga biverkningar och riskfaktorer.

Vs.

Stack hasch block med marijuana blad
Vad är hasch och hur görs det?

Hasch, hash för kort, härrör från “kief” eller det torkade hartset, av blommande toppar av mogna och opollinerade kvinnliga cannabisplantor. Hartskörtlarna kallas trichomes eller kristaller. Hash skördas genom att samla det pulverformiga hartset antingen för hand, genom mekanisk slagning av växterna, eller genom att nedsänka cannabisplantor i isigt vatten och sedan använda små siktar för att avlägsna trichomerna, som sedan torkas (denna typ av hasch kallas “bubble hash”). Den återstående kief trycks vanligtvis in i “kakor” eller block, som sedan röks i rör, förångas och inandas eller blandas med marijuana i lederna.

Hash kan vara mjuk och smidig eller styv och spröd. Det kan vara rött, svart, brunt, grönt, gult eller blont i färg. Hash kan också användas i matlagning, eftersom det är lösligt i saker som oljor, smör eller grädde och kan därför göras till livsmedel som brownies. Hashish kan också tillverkas ytterligare, och hartset extraheras och tillverkas i hasholja, en snygg substans som individer “dabbing” och röker med e-cigaretter.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är cannabis den vanligaste missbrukade, trafficked och odlad olaglig drog i världen. Både marijuana och hasch härrör från Cannabis sativa eller Cannabis indica (eller en hybrid) växt. Det finns många olika stammar av cannabisplantan. Cannabis innehåller THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), som har sinnesförändrande egenskaper och interagerar med cannabinoidreceptorer i hjärnan.