Potentiella biverkningar av lustgas

HOT-DEALS

Lustgas är en färglös och luktfri substans som också kallas ” skrattgas.”Vid inandning sänker gasen kroppens reaktionstid. Detta resulterar i en lugn, euforisk känsla.

Lustgas kan användas för att behandla smärta. Det fungerar också som ett mildt lugnande medel. På grund av detta används det ibland före tandprocedurer för att främja avslappning och minska ångest.

Lustgas fungerar snabbt som ett lugnande medel, men det tar inte lång tid för effekterna att slita av.

Lustgas är säker. Men som alla typer av läkemedel kan biverkningar uppstå. Här är en titt på de potentiella biverkningarna av lustgas.

Vilka är potentiella kortsiktiga biverkningar?

Även om biverkningar kan uppstå vid inandning av lustgas, har många som får gasen inga biverkningar eller komplikationer alls.

När biverkningar händer uppstår de ofta som ett resultat av inandning av för mycket av gasen eller inandning av gasen för fort.

Vanliga kortvariga biverkningar inkluderar:

överdriven svettning skaka illamående kräkas yr trötthet

Vissa människor upplever också hallucinationer eller ljudförvrängning efter inandning av kväveoxid.

Syre administreras ibland tillsammans med kväveoxid. Om inte, kan du få syre i ungefär fem minuter efter din läkare stänger av gasen.

Syre hjälper till att rensa eventuell kvarvarande gas från din kropp. Detta hjälper dig att återfå vakenhet efter din procedur. Att få tillräckligt med syre kan också förhindra huvudvärk, vilket är en annan möjlig bieffekt av skrattgas.

Du bör kunna köra själv hem efter att ha fått lustgas vid en dental möte. Men du måste vänta tills du är helt alert. Detta kan ta ca 15 minuter, enligt LustgasAkuten.se.

För att förbereda din kropp för kväveoxid, äta lätta måltider innan du får gasen. Detta kan förhindra illamående och kräkningar. Undvik också tunga måltider i minst tre timmar efter att ha fått gasen.

Var uppmärksam på tecken och symtom på en allergisk reaktion efter inandning av lustgas. De kan innehålla:

feber chill nässelutslag väsande andning andningssvårigheter

Få omedelbar medicinsk hjälp om du har några tecken eller symtom på en allergisk reaktion.