När vaping-apparaterna utvecklas, granskas nya potentiella faror

HOT-DEALS

Han rökfri tobaksindustrin som började med lågspännings-cigarett look-alikes har utvecklats till att omfatta anpassningsbara, hög wattage maskiner som kan generera enorma moln av ånga-och potentiellt giftiga ämnen.

Eftersom tekniken fortsätter att förändras, forskare hittar mer bevis för att det sätt vaping enheter och e-vätskor samverkar kan skada konsumenterna. Högdrivna enheter kan överhetta vaping vätskor för att producera giftiga kemikalier, tobak experter varnar, och aerosol som inhaleras kan vara förorenat med farliga metaller från enheten.

Även om forskarna säger att de fortfarande inte har tillräckligt med data för att veta om vaping enheter är mindre farliga än cigaretter, Stanton Glantz, en professor i medicin och direktören för centrum för tobakskontroll forskning och utbildning vid University of Kalifornien-San Francisco, sade de vetenskapliga bevisen övertygade honom om att vaping är långt ifrån en ofarlig substitut.

“Ingen vet vad som finns i någon av dessa produkter”, säger https://vape.se. “Vad du faktiskt utsätta dig själv för är inte på något sätt, form eller form standardiserat.”

Många konsumenter kredit vaping och elektroniska cigarettprodukter med att hjälpa dem att sparka sin cigarett vana. Men eftersom tekniken har förändrats, så har e-vätskor. Formler idag kan leverera samma mängd eller mer nikotin än en cigarett i samma antal puffar, säger forskarna.
00:00/00:00

Vätskor och anordningar granskas av centra för sjukdomskontroll och förebyggande för att identifiera vad som orsakar utbrottet av vape-relaterade sjukdomar. Från och med 15 oktober, har CDC identifierat nästan 1 500 lungskador relaterade till vaping. 33 personer har dött enligt kemikaliemyndigheten.

Utredare misstänker att många av skadorna är relaterade till Bootleg patroner spetsad med THC, den psykoaktiva ingrediensen i marijuana. Denna punkt är ofta spelas upp av vaping industrin och dess förespråkare för att försvara produkter som skapats och sålts av välrenommerade företag.

Men de ingredienser och material som utgör dessa produkter är ofta ett mysterium, även när de görs av legitima tillverkare. Forskare som Thomas Eissenberg, professor i hälsopsykologi och co-director för centrum för studiet av tobaksprodukter vid Virginia Commonwealth University i Richmond, sade publicerade fall av e-cigarett-relaterade sjukdomar föregick den senaste Utbrott.