Landar din första klient som frilansare utan erfarenhet

HOT-DEALS

Du har bestämt dig för att slå ut på egen hand som frilansare, och du har hittat dig själv fast i samma fångst-22 du upplevde när du letade efter en traditionell postnivåposition: du behöver erfarenhet för att få ett jobb, men du behöver ett jobb för att få erfarenhet.

Att landa ditt första Frilansjobb kan vara en frustrerande situation. Men tyvärr är det också en relatable. Många företag vill inte ta en chans på någon som är riktigt grön. De skulle hellre hitta någon som har visat sig vara framgångsrik tidigare.

Vad gör du? Hur kan du lyckas landa dina första frilansklienter och börja tjäna lite inkomst—även när du är ny i spelet?
7 Tips för att landa din första klient som frilansare utan erfarenhet

  1. Prioritera erfarenhet över en lönecheck

Du kommer sannolikt att besluta att Frilans eftersom du har en passion för ditt hantverk, utan tvekan. Men låt oss vara ärliga – du vill också tjäna lite inkomst. Oavsett om det är en sida hustle eller din nya heltid karriärväg, måste du kratta i några dollar för att göra det hela värt.

Det är mer än förståeligt. Men även om du har många års erfarenhet inom ditt område kan det vara svårt att kräva en hög prislapp för dina tjänster när du just har börjat.

För att bekämpa detta, gör ett försök att prioritera upplevelsen över hur mycket det kommer att tjäna dig. Denna publikation kan betala en låg avgift. Men kommer en byline där ge dig mer exponering i din valda nisch? Att webbutvecklingsprojektets budget kan vara lägre än du hoppades, men kommer det att få dig några välbehövliga kontakter inom ditt område?

Det kan vara svårt att motstå frestelsen att förvandlas till en av dessa seriefigurer med dollartecken i ögonen, men gör ditt bästa för att hålla fokus på helheten—snarare än siffrorna på lönecheck. Det kan så småningom löna sig.

  1. Tänk På Dina Befintliga Färdigheter

Du har ingen erfarenhet som frilansare. Men det betyder inte att du har noll värdefulla färdigheter att ta med till bordet.

Tänk igenom vilka unika upplevelser du har som kan hjälpa dig att kasta dig till potentiella kunder och sticka ut från den andra frilanstävlingen där ute.

Kanske din bakgrund inom hälso-och sjukvården skulle göra dig den mest lämpliga för att ta fotografier för sjukhusets nya reklammaterial. Eller kanske det faktum att du är en självutnämnd Excel whiz skulle kvalificera dig att skriva för den Microsoft-orienterade bloggen.

Var inte rädd för att tänka utanför boxen och identifiera de unika egenskaper och speciella färdigheter som kommer att göra potentiella kunder tar dig på allvar—trots din brist på traditionell frilansupplevelse.

  1. Skapa en webbplats

Att ha en webbplats för din nya frilansaffär kommer att fungera som ett utrymme för dig att visa upp din portfölj av arbete och som ett sätt för potentiella kunder att hitta dig. Det kan ge ett snabbt och enkelt sätt att presentera en bio om dig själv, vilken typ av projekt du vill ta på, din prissättning och din kontaktinformation.

Och du behöver inte vara en webbutvecklare för att skapa en webbplats. Många plattformar, som Squarespace och Wix, gör det enkelt att välja en mall och gå upp och springa.

  1. Luta på ditt nätverk

Du har hört den gamla, “det är inte alltid vad du vet, men vem du känner” cliché. Och så mycket som det kan få dig att rulla dina ögon, det kan faktiskt vara en stor fördel för dig när du försöker få din frilanskkarriär från marken.

Varför? Tja, eftersom word-of-mouth marknadsföring kan vara precis vad du behöver för att få några potentiella kunder att ta en chans på dig-även om du inte har många års erfarenhet av ditt namn. När du rekommenderas till kunder av någon som de litar på sitt eget nätverk, du är mycket mer benägna att få din fot i dörren och göra ett intryck.

Så, nå ut till dina kontakter och låt dem veta att du frilansar och du skulle uppskatta några rekommendationer. Du vet aldrig vem dina bekanta kan vara kopplade till!

  1. Träffa en kollega frilansare

Ta ditt nätverk i den verkliga världen och överväga att hitta en mentor eller säkra en informativ intervju med någon som redan frilansar. En karriär mentor är ett pågående förhållande där du regelbundet kan träffas för att prata om dina frilansande upp-och nedgångar. En informativ intervju kommer sannolikt att vara en engångssamtal för att prata och ställa frågor om någon som gör vad du vill göra.

Endera situationen kan ge dig ett bra sätt att få råd och tips om hur man bryter sig in i frilansvärlden. Medan din motivation för att prata med en mentor eller schemaläggning en informativ intervju bör inte vara att be om remisser eller ett jobb, du vet aldrig vad som kan bero på att göra dessa anslutningar.

  1. Vet var du ska söka

Att hitta Frilansjobb kan gå tre sätt: du kontaktar en potentiell kund direkt för att erbjuda dina tjänster, en klient når ut till dig för att begära dina tjänster, eller du använder en jobbbräda för att hitta öppna listor.

Med hjälp av ett jobb styrelse för att hitta frilansarbete är där saker kan få dicey. Jobb bedrägerier finns i överflöd på detta område. Det uppskattas att för varje fjärr jobb notering, det finns 60-70 bedrägerier. Och med de flesta frilansjobb som också är avlägsna kan du se hur potentialen att bli lurad är hög.

Du måste vara skicklig på att forska företag och förstå legitimiteten i jobbstyrelsen du använder. Poppar på Craigslist att hitta en frilans jobb kan göra dig några faktiska leder, men det kan också vara chock-full av skräp.

Det är därför att använda en tjänst som FlexJobs kan vara så värdefull. Vi går ut och skura internet och våra partner arbetsgivare att hitta verkliga, legitima, och bluff-frilans jobb. Vi verifierar att arbetsgivaren är legit, och vi sammanfattar och kategoriserar varje inlägg vi hittar. Detta gör att du som arbetssökande enkelt kan söka igenom våra 50 jobbkategorier för att hitta ett frilansjobb som passar dina behov utan att oroa dig om jobbet är en bluff.

  1. Förstå Din Valda Bransch

Du är upphetsad och ivrig att få din frilans karriär rullande. Men så entusiastisk som du kan vara är det viktigt att du förstår potentialen i din valda bransch.

Är det ett konkurrenskraftigt landskap där du kommer att springa upp igen massor av andra frilansare som vill ha samma spelning? Anlitar företag även frilansare inom ditt kompetensområde, eller håller de fast vid medarbetarroller? Vad är den genomsnittliga lönenivån, och kommer det att vara tillräckligt för dig?

Att förstå tillväxten i din bransch hjälper dig att vägleda dig om vem du ska kontakta och var du ska fokusera din frilansande jobbsökning.
Starta Din Frilans Jobbsökning

Att bli frilansare utan erfarenhet kan utgöra en unik utmaning. Men det är verkligen genomförbart! Genomföra dessa tips, och du kan vara på god väg att göra mål din allra första frilansande spelning.

Och se till att använda FlexJobs för att starta din sökning. Vårt utbildade forskargrupp lägger till nya Frilansjobb till vår webbplats dagligen, vilket ger en stadig källa till potentiella jobbledningar som är säkra och granskade för att vara blufffria.