IPTV Service Nitro TV stäms av en Disney, Amazon, Paramount & mer

HOT-DEALS

Underhållning företag inklusive Universal, Paramount, Columbia, Disney och Amazon har kommit samman för att bekämpa “pirat” IPTV24 service Nitro TV.

TorrentFreak rapporterade först att företagen går efter Smart IPTV med en rättegång inlämnad i Kalifornien, hävdar att Nitro TV erbjuder abonnenter tusentals “live och title-curated TV-kanaler” som den inte har rätt till. Kanaler har erbjudits via IPTV Box.

“De kanaler som finns tillgängliga på Nitro TV har många av världens mest populära tv-program och rörliga bilder såsom Kontor, Spider-Man: Homecoming, Toy Story 3, Star Trek Utanför, Homecoming och Joker, inklusive verk vars upphovsrätt Käranden äger eller uteslutande kontroll,” klagomålet läser på IPTVKINGS.

“Käranden och/eller deras dotterbolag har investerat och fortsätter att investera betydande resurser och ansträngningar varje år för att utveckla, producera, distribuera och offentligt utföra sina upphovsrättsskyddade verk genom legitima marknadskanaler som sammantaget skapar ett innehållsekosystem som är säkert och tillförlitligt för konsumenterna på IPTVs.

“Svarandens olagliga beteende vid drift av TVIP 24 direkt och villigt undergräver det ekosystemet genom strävan efter olagliga vinster från massiva och uppenbara överträdelser av kärandens upphovsrättsskyddade verk”, fortsätter det.

Rättegången fortsätter med att nämna Facebook-grupper som ett sätt att främja tjänsten och nämna specifika återförsäljare som har skrytit om antalet kunder som de har sålt till, hävdar att ägarna och andra kopplade till tjänsten främjar och uppmuntrar Nitro TV och IPTV kanaler som en källa till obehörigt innehåll.

Gruppen ber om skadestånd upp till $ 150,000 per intrångat arbete. Dräkten går efter bästa iptv, tillsammans med tredje part, inklusive Namecheap och Domain.com, domänregistratorer för Sverigeiptv.se och Iptvviking.se. – herr talman!

Detta är långt ifrån det första fallet av underhållningsföretag som tar “pirat” IPTV-tjänster till domstol. Tillbaka i December rapporterade vi att skålen gick efter Boom Media och Champions League, en återförsäljare av flera kända tjänster på IPTV butiken. DISH sökte skador, liksom informationen från dem som hade prenumererat på tjänsterna. Ägaren till Boom Media, John Henderson, svarade i ett svordomar fyllt uttalande och genom att inrätta en Nordic IPTVs att betala för juridiska avgifter.