Hur man använder garvning sängar & solsängar – en komplett Guide

HOT-DEALS

Vill du gå på en solarium men är inte säker på hur länge en session du behöver för din hudtyp? Hur maximera garvning under din session? Vilken är den bästa typen av solarium? Vad en tan accelerator gör? Eller hur man solar säkert?

Frukta inte! Carrot Sun har gjort all forskning för dig som svar på dessa viktiga frågor så att du kan få de bästa resultaten från dina solarium sessioner medan garvning säkert och ta hand om din hud.
Göra och Inte göra av Solarium

Hur ofta kan du gå

Beroende på din hudfärg, i allmänhet den genomsnittliga personen kan utveckla en bas solbränna i 3-5 sessioner som sedan kan bibehållas med regelbunden solarium användning. Två sessioner i veckan bör vara tillräckligt för att ytterligare fördjupa din solbränna på ett säkert och skonsamt sätt. Om du bara vill behålla den solbränna du redan har (till exempel när du kommer tillbaka från semester), kommer en session i veckan förmodligen att räcka till. Det är mycket viktigt att lämna minst 72 timmar mellan varje session så att din hud har chansen att vila och regenerera mellan sessionerna. Genom att ta hand om din hud På detta sätt kan du undvika brinnande eller bruna fläckar, vilket kan hända om du spenderar för länge på en solsäng. Dessutom kommer din solbränna vara en bättre färg och bör pågå längre.

Hur gammal du behöver vara för att använda solsängar?

I Storbritannien måste du vara 18 för att använda en solsäng, och du kan bli ombedd för ID, så se till att du tar DITT ID med dig om du har turen att se yngre ut än din ålder!

Vad att bära

Innan du går till en solarium är det en bra idé att bestämma om du föredrar att sola i dina underkläder eller om du föredrar din födelsedagsdräkt och sola helt i naken. Detta är helt ditt val, men det finns två punkter att komma ihåg. Om du ska bära underkläder, tänk på din garvning linjer och vad de kommer att se ut, och därmed planera ditt underkläder val därefter (Du kan alltid bära din bikini om det är lättare). Om du ska commando kan det vara en bra idé att skydda dina mest känsliga delar, som bröstvårtor och könsorgan, eftersom huden är känsligare och kan vara mer benägen att brinna (du vill definitivt inte brinna där-aj!).

Oavsett vad du bestämmer, kom ihåg att alla salonger ska erbjuda en rengöringsspray i varje privat rum så att du kan torka ner sängarna innan du hoppar på. Om de inte gör det, kan du alltid be om en.

Ögonsäkerhet

Starta aldrig en solning utan skyddsglasögon, det här är så viktigt. Bara stänga dina ögon på en solsäng är inte tillräckligt eftersom UV-strålar kan fortfarande tränga in i ögonen genom den tunna huden på ögonlocken och orsaka allvarliga skador på näthinnan och syn. Inte bara några skyddsglasögon kommer att göra, och solglasögon fungerar inte som en lämplig ersättare. De måste vara skyddsglasögon gjorda speciellt för solarium användning, eftersom de kommer att ha rätt UV-skydd för att skydda dina ögon. Du kan köpa din egen personliga par, eller vissa solsängar butiker kommer att låna ut dem till dig gratis, eller andra butiker kan debitera dig en liten avgift för att hyra dem. Men du får händerna på dem, Glöm aldrig dessa glasögon.

Tips: Du kan ibland hitta skyddsglasögon som simmar i en skål med vätska i receptionen och undrar vad den vätskan är. Det är en rengöringslösning, och ett gott tecken på att din solarium butik bryr sig om sina kunder.

Om du är på någon medicin

Om du tar mediciner eller naturliga kosttillskott bör du undersöka om de kan orsaka en ljuskänslig reaktion och justera garvningstider i enlighet därmed.

Tan Acceleratorer

Använda en tan accelerator kommer att maximera resultaten av din garvning session genom att ge en djupare solbränna med mindre tid på ett solarium. Otroligt, eller hur? Se bara till att du använder en högkvalitativ accelerator, eftersom vissa märken är helt enkelt fuktgivande lotioner som kan kalla sig tan acceleratorer på förutsättningen att fuktad hud tans bättre. Även om detta är sant är deras effekt minimal, om någon. En bra tan accelerator som faktiskt gör vad den ska innehålla ingredienser som stimulerar huden att sola snabbare, såsom L-tyrosin, liksom ingredienser som din hud behöver för att producera en bättre, djupare solbränna snabbare samtidigt bekämpa UV-inducerade fria radikaler, såsom vitaminer, karotenoider och antioxidanter. Vissa acceleratorer innehåller bronzer, som kick-startar din färg och resulterar i en vacker guldfärgad solbränna. Om du har en förlust för vilket märke att gå för, är Carrot Sun ett utmärkt, högkvalitativt varumärke av accelerator som innehåller alla ovanstående, förutom att vara underbart doftande.

Innan du träffar solarium butiken, måste du räkna ut vad din hudtyp är att göra det mesta av din session.
Vilken Hudtyp Är Du?

Genom att veta din hudtyp och dess garvning förmågor, de flesta solbränna kan undvikas helt och hållet. Hudtypning bestämmer mängden naturligt skydd du har mot ultraviolett ljus, hur många sessioner det tar dig att skapa en basbrun och hur länge du kan vara i garvningsenheten varje session.

Dermatologer kategoriserar människor i 6 olika hudtyper, från de lättaste och arbetar upp till de mörkaste:
Vad är din garvning hudtyp?

Hudtyp 1-vanligtvis mycket vita eller bleka, blå eller gröna ögon, rött hår och många fräknar. Denna hudtyp brinner mycket enkelt och tans med stor svårighet. Garvning måste utföras mycket noggrant.

Hudtyp 2-ljusbeige hud, blå eller gröna ögon, blont eller ljusbrunt hår och kanske fräknar. Denna hudtyp har en tendens att brinna. Garvning måste utföras noggrant och korrekt.

Hudtyp 3-ljusbrun hud, bruna ögon och hår. Denna hudtyp brinner ibland men alltid tans.

Hudtyp 4-ljusbrun eller olivhud, mörkbruna ögon och hår. Denna hudtyp brinner ibland och tans lätt.

Hudtyp 5-brun hud, mörkbrunt hår och ögon. Denna hudtyp brinner sällan och tans mycket lätt.
Din Inomhus Garvning Regim

Hudtyp 1: begränsa garvning till mycket korta sessioner, inte längre än 1 minut för dina första 3 sessioner. Bygg upp längden på tiden garvning i 1 minut steg bara, och skynda inte processen. När du börjar känna att huden blir för varm eller obekväm avslutar du solningen omedelbart. Nyckeln är att bygga upp din bas tan långsamt och för att undvika att bränna till varje pris för att hålla utvecklingen av din solbränna går. Om du bränner, din hud kan börja skala och du måste börja om igen. Kokos eller Papaya tan acceleratorer från Carrot Sun är perfekta för din hudtyp.

Hudtyp 2: Session 1-2 Minuter, Session 2-2 Minuter, Session 3-3 Minuter, Session 4-3 Minuter, Session 5-3 Minuter, Session 6 – 4 Minuter. På grund av att din hud är benägen att brinna, bara öka din garvning sessioner i 1 minut steg. Rusa inte processen. När du börjar känna att huden blir för varm eller obekväm avslutar du solningen omedelbart. Nyckeln är att bygga upp din bas tan långsamt och för att undvika att bränna till varje pris för att hålla utvecklingen av din solbränna går. Om du bränner, din hud kan börja skala och du måste börja om igen. Kokosnöt, Papaya eller vattenmelon tan acceleratorer från Carrot Sun är perfekta för din hudtyp och hjälper dig att se resultat snabbare.

Hudtyp 3: Session 1-2 Minuter, Session 2-3 Minuter, Session 3-3 Minuter, Session 4 – 4 Minuter, Session 5 – 4 Minuter, Session 6 – 5 Minuter. Öka dina sessioner långsamt, skynda inte processen. Du kommer sannolikt att se resultat relativt snabbt spendera inte mer än totalt 6 minuter i någon session. Den tropiska frukt, vattenmelon, kakaosmör eller morot tan acceleratorer är alla utmärkta för din hudtyp.

Hudtyp 4: Session1 – 3 Minuter, Session 2-4 Minuter, Session 3-5 Minuter, Session 4 -5 Minuter, Session 5-6 Minuter, Session 6-6 Minuter. Du kommer sannolikt att se resultat ganska snabbt, därför behöver du inte spendera så mycket tid på solariumet för att få resultat. Spendera inte mer än totalt 7 minuter i någon session. Den tropiska frukt, morot eller guld morot Sun tan acceleratorer kommer att göra underverk för din hudtyp.

Hudtyp 5: Session 1-3 minuter, Session 2-4 minuter, Session 3-5 minuter, Session 4-6 minuter, Session 5-7 minuter, Session 6-8 minuter. Du kommer sannolikt att se resultat mycket snabbt, därför behöver du inte spendera så mycket tid på solariumet för att få resultat. Spendera inte mer än totalt 10 minuter i någon session.
Om sängarna

Det finns mer än en typ av solarium och de flesta solarium kommer att bestå av tre olika typer, dessa är lågtrycksbäddar, högtrycksbäddar och en monter.

Lågtrycksbäddar är traditionella solarium. UV-strålar avges i ett spektrum som liknar naturligt solljus. Lamporna producerar färg snabbt men risken för solbränna är högst i denna typ av säng. Om du brinner lätt rekommenderas inte denna säng.

Högtrycksbäddar avger en högre andel UVA-strålar (UVA penetrerar djupare lager av hud och stimulerar garvning, UVB-strålar är de som kan orsaka solbränna om de missbrukas). I den här typen av säng får du en djupare, långvarig solbränna, men det blir långsammare att bygga. Vanligtvis är denna säng något dyrare, men om du har rättvis hud eller brinner lätt blir det bättre val av sängar för dig.

Booth, även känd som Stand-up sängar, är en vertikal solarium. Istället för att ligga ner, står du upp. Genom att gå på en stand up säng du är fri att flytta och sätta din kropp i vilken position du vill fånga en solbränna (utmärkt för en jämnare solbränna, särskilt under armarna eller mellan låren). Plus det är ett bra alternativ för någon försiktig med ligga ner sängar och inte gillar att vara i slutna utrymmen.
Hur du tar hand om din hud efter garvning