Hur man använder en växtbelysning för att hjälpa dina växter att växa

HOT-DEALS

Om du bor i en lägenhet eller i en stor stad, kan det vara nästan omöjligt att hitta tillräckligt trädgårdsutrymme för att ha en trädgård. Även de minsta trädgårdarna kräver livgivande ljus för att hjälpa dem att växa, trots allt kan växter inte gå igenom fotosyntes och göra sin mat utan det! Även om du inte har ett stort område att plantera och vattna din trädgård, det finns gott om andra alternativ som hjälper växter växa lika stor som naturligt solljus. Grow lights är vanligtvis LED-lampor som kan matcha solens naturliga UV-strålar och hålla dina växter växer friska och starka. Och i motsats till vad de flesta artiklar där ute kommer att säga, de är inte bara för ogräs växer!

Läs mer på: Vaxtbelysningar.se

Apollo trädgårdsodling GL60LLAT

När du bestämmer vilka växter du vill växa och hur stort utrymmet är, kan du enkelt göra några enkla forskning för att ta reda på vilka glödlampor fungerar bäst för vissa växter. Om du har befintliga växter som du behöver ta inomhus för vintern eller acclimate väder, se till att placera lökar tillräckligt höga för att inte bränna kronblad eller blad av en växt. Här är en tjusig handledning som hjälper dig att komma igång!

Innehållsförteckning
Allmänna Material

Materialbehov kan variera beroende på vilka typer av krukväxter du har eller vilken typ av utrymme du arbetar med. Ju större område, desto högre spänning glödlampa du kommer att behöva. Om du har vuxit, mogna växter, kanske du också vill se till att du använder tillräckligt med ljus. Detsamma gäller för plantor som inte kräver för mycket UV-styrka.

Fröer eller plantor (om de börjar färska)

Utsäde och plantor

Torvjord (för att hjälpa plantor att börja sprida rötter)

Torvjord

Varierande storlekar av krukor för att passa växtbehov

POTS

Lampa

TaoTronics Led Växa lampor Lampa

Vissa växter kräver röda eller blåa ljus, medan andra blomstrar under vanliga vita lampor. Gör några snabba forskning på nätet för att avgöra vilken glödlampa färg skulle vara bäst för anläggningen du har. Tänk på att vissa glödlampor är hög densitet medan andra är låg densitet. Det är viktigt att matcha växten med rätt lampdensitet för att inte skada växten och främja korrekt tillväxt.

Lampa

Svanhals Lampa

Gooseneck eller rörliga lampor fungerar bäst när det gäller att peka dem i riktning mot växter

Bultar och skruvar

muttrar och bultar isolerade på vit bakgrund
Steg-för-steg-instruktioner

  1. Plantor vs. växter

Om du arbetar med plantor eller till och med börjar frön, se till att hitta lämpliga krukor för varje växt. Fröplantor växer bäst i torvstartkapslar som finns i någon hemförbättringsbutik eller trädgårdscenter. Fröplantor kan växa bra i vanliga krukor. Samla dessa material i förväg så att du inte behöver oroa dig för det senare.

Väx Ljus

  1. Välja Glödlampor

Det är viktigt att se till att du använder rätt glödlampa för rätt växt. Högdensitetslökar fungerar super bra för härdigare växter som ormbunkar eller rosenbuskar. Lågdensitetslökar måste användas för suckulenter eller mjukstammade blommor som pioner och vallmor. Beroende på det område du bor i kommer vissa växter att växa bättre än andra. Färgade lökar är också nödvändiga när det gäller att hjälpa växter att växa. Vissa växter trivs av rött eller blått ljus istället för bara vanligt vitt ljus.

TaoTronics Led Växa lampor Lampa LED fluorescens rör på vit bakgrund Roleadro 200W Växa Ljus COB Sun-System MS

  1. Setup

När du har det område du vill använda rensas ut eller rensas för växter, kan du börja ställa in din växa lökar. Gooseneck lamporna fungerar bäst i denna situation eftersom du enkelt kan böja dem och flytta dem för att rikta vissa växter eller växande grupper. Fäst bara de nödvändiga glödlamporna i gooseneck-lampan och montera basen på antingen en vägg eller ett stativ. (Vi rekommenderar att sätta upp lampor direkt på en vägg med ett fäste för bättre ljus att plantera tillgänglighet, men står kommer att fungera bra, alltför.) När du monterar lampor på en vägg, var noga med att använda lämpliga skruvar för att förhindra att lamporna faller och bryts. Ett fall från en grow lampa kan lätt skada dina växter eller till och med orsaka ett farligt område på grund av brutet glas.

Inrätta

  1. Placera

Det är viktigt att ställa in din växa lampor med avstånd från växterna. Ett säkert avstånd för de flesta växter är 4 till 5 fot från själva anläggningen. Vissa hardier växter skulle kräva en närmare växa avstånd, men var försiktig när du använder hög densitet eller starka UV-lampor. En stark glödlampa placerad för nära en växt kan skada växten, speciellt om växande plantor eller yngre växter. Vegetabiliska växter kan också skadas mycket enkelt när man använder en hög densitet eller hög värmelampa. Se till att titta på de växande instruktionerna för varje växt du växer för att bestämma hur mycket solljus varje kräver. När du räknar solljuset behöver du justera växlingslamporna i enlighet med detta.

Växa Ljus Växt
Strömbrytare

Beroende på din ljusinställning kanske du vill använda en På/Av-timer för att se till att alla dina växter får tillräckligt med ljus utan att behöva komma ihåg vilka som ska slås på eller av. Du kan enkelt ställa in någon form av LED-ljussystem med en tjusig strömbrytare som kan slås på och av med lätthet av en knapp. För de tekniskt lutande, det finns också telefon apps som kan ställa in tider för dig och kan övervakas via din mobiltelefon. Coolt! timer

  1. Övergripande Vård

Den övergripande vården av dina växter bör sammanfalla med din noggrann växa lampa övervakning. Bara för att du har en fantastisk växa lampa mata dina växter viktigt ljus, måste du fortfarande vara säker på att varje anläggning får tillräckligt med vatten och har gott om dränering på botten av krukorna. Att drunkna en växt är ganska lätt när du använder krukor utan hål, så om du har en kruka som kom utan hål, använd en borr för att skapa 4 till 5 hål så att allt extra vatten kan rinna ut.

Växt Bryr Sig

  1. Ompositionering

När dina växter växer, är oddsen du kommer att antingen behöva byta ut glödlampor eller flytta glödlampor. Gooseneck-lamporna gör denna process super enkel eftersom de är så mångsidiga och kommer att stanna i vilken riktning du böjer dem. Om din lampa är lite lägre och du måste göra den högre på grund av växtens tillväxt, höja helt enkelt lampan vid nacken. Du behöver inte skruva loss och ställa in ett väggfäste igen. Flytta bara lampans hals för att rymma växande växter.

Växa Ljus Växt
Slutsats

Även om vi visar hur man kommer åt och använder växa lökar via gooseneck lampor, kan du enkelt få kreativa och göra ditt eget system. Vissa människor föredrar att använda långa glödlampor upphängda av sladdar eller tråd, medan andra föredrar att använda pop up-lampor som slås på bara genom att trycka på dem. Vår demonstration använder gooseneck lamporna eftersom de är lätt justerbar och kommer att hänga ovanför dina växter för att hålla dem säkra från överväldigande på grund av otillräckligt avstånd. Hursomhelst, oavsett vilken metod du väljer att gå med, alla växa glödlampa strukturer är mestadels samma. Vi kan inte betona nog vikten av att använda rätt glödlampor för varje anläggning, så gör lite extra forskning i förväg för att se till att du ger din anläggning den bästa belysning den behöver. Detta är en relativt enkel installation och dina växter kommer definitivt tack för det! Detta är ett bra sätt att hålla dina växter glada och friska, och de kommer inte missa att ha en utanför trädgården säng alls! Har du någon erfarenhet av att odla lampor som du vill dela? Låt oss veta om dina erfarenheter och metoder i kommentarerna!