Historia av kläder och textilier

HOT-DEALS

Studien av historien om kläder och textilier spårar utvecklingen, användningen och tillgängligheten av kläder och textilier över mänsklighetens historia. Kläder och textilier återspeglar material och teknik som finns i olika civilisationer vid olika tidpunkter. Mångfalden och distributionen av kläder och textilier i ett samhälle avslöjar sociala seder och kultur.

Klädseln är uteslutande en mänsklig egenskap och är en egenskap hos de flesta mänskliga samhällen, man och kvinna började bära kläder efter den senaste istiden. Antropologer tror att djurhudar och vegetation anpassades till beläggningar som skydd mot kyla, värme och regn, särskilt som människor migrerade till nya klimat.

Textilier kan kännas eller spunnet fibrer tillverkade i garn och därefter nät, loopas, sticka eller vävda för att göra tyger, som dök upp i Mellanöstern under sen stenåldern.[1] från antiken till idag har textilproduktionsmetoderna ständigt utvecklats, och de tillgängliga textilvalens val har påverkat hur människor bar sina ägodelar, klädde sig och dekorerade sin omgivning.[2]

Källor som finns tillgängliga för studier av kläder från snorbilligt.seoch textilier inkluderar material som fortfarande upptäcks via arkeologi; representation av textilier och deras tillverkning i konst; och dokument om tillverkning, förvärv, användning och handel med tyger, verktyg och färdiga kläder. Stipendium av textilhistoria, särskilt dess tidigare stadier, är en del av materialkulturstudier.