Ecigg är framtiden

HOT-DEALS

Ecigg är något som jag länge har varit intresserad av att köpa, men frågan är vad är det för något? Jag har ju sett att e-cigg har varit mycket hett debatterat på senare tid, och då om hur vida farligt eller inte farligt e-cigaretter är. Men som gammal stor rökare av vanliga cigaretter, så är jag ändå intresserad av att hitta ett bättre alternativ.

Vad är Ecigg för något?

Vad är Ecigg för något som många börjar att fråga sig, och naturligtvis även jag när jag skulle börja röka e-cigaretter. För mig så såg en ecigg lika dan ut som en vanlig cigarett, men ändå ska den vara mer hälsosam.

Till det yttre så här i vart fall de ecigg som jag sett varit väldigt lika vanliga cigaretter, även om jag sett på e-cigg från Vape.se att de har andra varianter av ecigg också. Men det man kan säga om alla dessa varianter är att dem består av samma 4 olika delar.

  • Batteri – är det som ger ström åt hela din ecigg
  • Coil – Är den som värmer upp ejuice som ska bli till ånga.
  • Tank – är den behållare som du häller ner e-vätska i.

Det finns också fler och mycket mer avancerade varianter av ecigg du kan köpa, men det allra flesta ser ut på det viset.

Butiker du kan köpa ecigg på

I Sverige finns det ganska många olika butiker du kan köpa din ecigg på, där några är billigare än andra. När jag kollade upp hur många butiker som fanns i Sverige, så fick jag det till ca 200 olika butiker. Naturligtvis finns det många fler som säljer någon form av ecigg, men dessa 200 ecigg butiker är specialiserade på just e-cigaretter.

Det man kan säga är att det är ganska många butiker som ska dela på en ganska liten skara kunder i Sverige, och man kan nog kalla det för en överetablering av ecigg butiker i Sverige. Detta är förvisso bara en fördel för oss konsumenter som på så vis kan köpa extremt billiga ecigg i Sverige i jämförelse med andra länder.

Är det farligt med e-cigaretter?

Här går åsikterna isär, och en del säger att e-cigaretter inte är det minsta farligt. Men det finns också de som gapar högt och försöker få ecigg att bli helt förbjudet, då man påstår att e-cigaretter skulle vara farliga.

Det finns idag ett antal stora forskningsrapporter, där flertalet menar på att det är mycket bättre med ecigg än vanliga cigg. Det kan man bland annat se i England där sjukvården rekommenderar sina invånare att gå över till ecigaretter.

Åker man över till andra sidan Atlanten och USA, så låter det helt annorlunda. Där menar man istället att det är livsfarligt, och att man kan sluta att andas vilken sekund som helst. Jag personligen tror på något där emellan, alltså att det kanske inte är en hälsokur men inte heller livsfarligt för dig.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.